Dief nog voor inbraak in Hoogerheide ingerekend

HOOGERHEIDE - Een 30-jarige man uit Zaandam is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden nog voordat hij kon inbreken bij een huis aan de Doelstraat in Hoogerheide. Een tweede verdachte wist te ontkomen. 

Tijdens de surveillance viel de politie een auto op vanwege de hoge snelheid. Het voertuig werd gevolgd en stopte bij een woning. Twee mannen stapten uit, maar gingen op de vlucht bij het zien van de politie. De auto reed na het uitstappen van de twee mannen weer weg.

De 30-jarige man kon worden aangehouden, de tweede verdachte werd ondanks een uitgebreide zoektocht niet aangetroffen. Wel werd er een tas met inbrekerswerktuigen gevonden en trof de politie de auto een paar straten verderop aan. 

Volledig scherm
© Frans Nikkels
  1. Twintig jaar na massagraven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaarheid, daar word ik stil van’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Twintig jaar na massagra­ven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaar­heid, daar word ik stil van’

    WOENSDRECHT - Als jong militair hielp hij in Kosovo honderden oorlogsslachtoffers te identificeren en herbegraven. Twintig jaar na die gruwelen keert Christian Zorge (41), nu uitvaartondernemer in Woensdrecht, met veertien veteranen terug. Om de lokale bevolking te helpen, al is het voor sommigen tevens traumaverwerking. Een verhaal over wreedheid, maar ook dankbaarheid en hoop.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom