Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Knapen voor het hoofdgebouw van GGZ WNB op het landgoed Vrederust in Halsteren. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Deze psychiater met parkinson en lyme kreeg staande ovaties bij zijn vertrek

interviewHij kwam in een roerige periode bij GGZ WNB, maar Patrick Knapens ‘dienend leiderschap’ landde goed in de instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Graag had hij zijn bestuurskarwei afgemaakt, maar parkinson en lyme verhinderden dat. De Belgische psychiater kreeg staande ovaties bij zijn vertrek.

Zomer 2017 is een ‘pittige tijd’ voor Patrick Knapen (59). Terwijl GGZ WNB alle zeilen bijzet om financieel gezond te worden, gaat zijn eigen gezondheid met sprongen achteruit. Naast de ziekte van Parkinson die zich enkele jaren geleden openbaarde, blijkt hij ook getroffen door de ziekte van Lyme. Die combi doet een enorme aanslag op zijn energievoorraad, terwijl hij er als topman juist tegenaan moet om de organisatie op de rails te houden. ,,Bestuurder zijn is geen baan, maar een bestaan waarbij je voortdurend in touw bent. Het is intensief werk, maar ik was die laatste periode soms om 11.00 uur ’s morgens al doodmoe. Tja, dan moet je een beslissing nemen.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom