Volledig scherm
PREMIUM
Marc Steinmann kookt als vrijwilliger in het hospice © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Deze man kookt in een hospice: ‘Het wordt niet beter als je harder huilt’

intensEen keer in de week kookt Marc Steinmann voor de gasten in hospice De Markies in Bergen op Zoom. Voor hem is dood niet lastig.

Marc Steinmann

Vrijwilliger Marc Steinmann is geboren in Gennep. Nu woont hij in Halsteren en is werkzaam als ondernemer. Steinmann is 64 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen.

,,Ik ben heel realistisch. Je gaat dood. En je mag hopen dat je een mooie dood hebt. Soms moet ik wel even slikken, dan gun ik mensen dat ze eruit kunnen stappen. Het wordt niet beter als je harder huilt. Soms zie ik dat iemand het niet lang meer zal maken, dat ik hem volgende week niet terugzie. Dan ga ik afscheid nemen, wens ik iemand een goede reis. Maar dood is voor mij nooit lastig geweest.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom