Volledig scherm
PREMIUM
Marc Steinmann kookt als vrijwilliger in het hospice © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Deze man kookt in een hospice: ‘Het wordt niet beter als je harder huilt’

intensEen keer in de week kookt Marc Steinmann voor de gasten in hospice De Markies in Bergen op Zoom. Voor hem is dood niet lastig.

Marc Steinmann

Vrijwilliger Marc Steinmann is geboren in Gennep. Nu woont hij in Halsteren en is werkzaam als ondernemer. Steinmann is 64 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen.

,,Ik ben heel realistisch. Je gaat dood. En je mag hopen dat je een mooie dood hebt. Soms moet ik wel even slikken, dan gun ik mensen dat ze eruit kunnen stappen. Het wordt niet beter als je harder huilt. Soms zie ik dat iemand het niet lang meer zal maken, dat ik hem volgende week niet terugzie. Dan ga ik afscheid nemen, wens ik iemand een goede reis. Maar dood is voor mij nooit lastig geweest.

  1. Binnenkijken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthoutse Heide
    PREMIUM
    video

    Binnenkij­ken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthout­se Heide

    Jan Anton Rijsdijk (77) wil zijn prachtige domein Markgraaf opnieuw van de hand doen, maar dan voor een iets lagere prijs dan de 20 miljoen euro die het vijftien jaar geleden nog moest kosten. Het domein van alles samen net geen 60 hectare wordt immers opgesplitst. “Zo’n vijftig hectare zal in handen komen van het Agentschap Natuur & Bos. Ik ben er als groene jongen blij om, want de Kalmthoutse Heide wordt weer wat groter.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom