26-09-2019 - Halsteren - Foto: Pix4Profs/Peter Braakmann - Landgoed Vrederust bestaat dit jaar 110 jaar, ervaringsdeskundigen aan het woord. Angela van Dongen en Kurt Kuhnen, twee ervaringsdeskundigen.
Volledig scherm
PREMIUM
26-09-2019 - Halsteren - Foto: Pix4Profs/Peter Braakmann - Landgoed Vrederust bestaat dit jaar 110 jaar, ervaringsdeskundigen aan het woord. Angela van Dongen en Kurt Kuhnen, twee ervaringsdeskundigen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Deze ervaringsdeskundigen vertellen over hun werk op Landgoed Vrederust dat 110 jaar bestaat

HALSTEREN - Landgoed Vrederust in Halsteren bestaat dit jaar 110 jaar. Door de jaren zijn er veel zaken veranderd. Vroeger was het een gesloten terrein en stond het ziektebeeld van de cliënt centraal. Tegenwoordig is het een open terrein en staan de wensen van de cliënt centraal. Wat ook veranderd is, is de rol van ervaringsdeskundigen. Dat getuigen Angela van Dongen en Kurt Kühnen, die in dienst zijn als ervaringsdeskundigen bij GGZ WNB.

Kurt Kühnen (45) legt uit wat er nu eigenlijk bedoeld wordt met ervaringsdeskundige. ,,Je hebt ervaring, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid. Ervaringsdeskundigheid betekent dat je een opleiding hebt gedaan en jouw ervaringen kunt inzetten om anderen te helpen.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom