Volledig scherm
PREMIUM
20170417 - Bergen op Zoom - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs - oud LTC De Zoom speelster ( nu Smash) Loes Sidirius (rechts) in een Rally tegen Vicky de Peer (LTC De Zoom) tijdens de 2e set © Tonny Presser © 2017

Deze Bergse verenigingen zijn nu dementievriendelijk

BERGEN OP ZOOM - Tennisverenigingen Smash en De Zoom en smartlappenkoor Bittere Tranen mogen zich vanaf nu dementievriendelijk noemen. ,,Je wilt leden zolang mogelijk binnenhouden.” 

Een moeder, oma, tante, zwager, leden van het koor of andere mensen uit de omgeving. Alle leden van tennisclubs Smash en De Zoom en smartlappenkoor Bittere Tranen kennen wel iemand met dementie in hun omgeving. Dat blijkt dinsdagmiddag tijdens de training van Samen dementievriendelijk. Een grote kring van zo’n 35 leden zit gistermiddag in de kantine van tennisvereniging Smash. Ze zijn aanwezig voor de training van Samen dementievriendelijk.

  1. Binnenkijken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthoutse Heide
    PREMIUM
    video

    Binnenkij­ken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthout­se Heide

    Jan Anton Rijsdijk (77) wil zijn prachtige domein Markgraaf opnieuw van de hand doen, maar dan voor een iets lagere prijs dan de 20 miljoen euro die het vijftien jaar geleden nog moest kosten. Het domein van alles samen net geen 60 hectare wordt immers opgesplitst. “Zo’n vijftig hectare zal in handen komen van het Agentschap Natuur & Bos. Ik ben er als groene jongen blij om, want de Kalmthoutse Heide wordt weer wat groter.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom