Volledig scherm
PREMIUM
Els van Egeraat op haar zolder met één van de vijftien dozen. Zij geeft haar illustratie-collectie aan het Literatuurmuseum. © Pix4Profs/Tonny Presser

Deze Bergse staat 5000 illustraties af aan het Literatuurmuseum

BERGEN OP ZOOM - 15 dozen met 5000 illustraties van zo’n 205 boeken. Ze staan te wachten bij de Bergse illustratrice Els van Egeraat thuis. Tot het Literatuurmuseum ze komt ophalen. Dat gaat de illustraties in het archief plaatsen.

Wat hebben boeken van Paul van Loon, Janny van der Molen en Simone Kramer met elkaar gemeen? Illustratrice Els van Egeraat (58) zorgt voor bijpassend beeldmateriaal. Sinds 1987 illustreert van Egeraat voornamelijk kinderboeken. Dat doet ze vanuit haar zolder. Als je daar binnenkomt, staat rechts een grote ladekast en links een hoge boekenkast. Allemaal gevuld met haar werk.

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom