Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Henk Kielman bij een ondergrondse container waar plastic afval in gaat. © gemeente Woensdrecht

De vervuiler betaalt de rekening in Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Wie zijn afval niet goed scheidt gaat vanaf volgend jaar fors meer betalen in de gemeente Woensdrecht. Met het principe ‘de vervuiler betaalt’ probeert het college op die manier mensen te bewegen om minder restafval over te houden.

Dat vertelt wethouder Henk Kielman. ,,Wie nu de grijze container buiten zet, betaalt per keer zes euro. Dat bedrag gaat omhoog naar acht euro per keer.” Dat geldt dan voor wie de bak minder dan 14 keer per jaar buiten zet. Na de 14e keer schiet het bedrag twee euro omhoog naar tien euro. En in het uitzonderlijke geval dat de bak zelfs meer dan 21 keer aan de straatkant wordt gezet, geldt een tarief van twaalf euro per keer.

  1. Met een miljoenenschuld kan Bergen op Zoom niet altijd aardig zijn
    PREMIUM
    analyse

    Met een miljoenen­schuld kan Bergen op Zoom niet altijd aardig zijn

    BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft geld nodig. Veel geld, wil ze ooit de 240 miljoen euro aan schulden afbetalen. Toch is er nog altijd geen paniek op het stadskantoor. Wethouder Annette Stinenbosch gaf vorige maand in deze krant aan dat de financiële problemen dan weliswaar groot zijn, maar dat het ook weer niet zó ernstig is. Zo is er nog lang geen sprake van dat de gemeente onder toezicht van het Rijk komt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom