Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Ingen © Joost Hoving

De val

ColumnEr zijn van die klusjes waar je al bij voorbaat naar uitkijkt. Zoals het terugplaatsen van de opgeknapte kanonnen op het Ravelijn in Bergen op Zoom. 

Met een grote kraan zijn die donderdag met uiterste precisie op hun plekkie gehesen. Grote machines, op bijna delicate wijze bestuurd door stoere en geblokte mannen. Daar naar kijken is geen werk, maar een uitje. Voor onze fotograaf Chris van Klinken ritsel ik bij eigenaar tanteLouise een stek op huize Avondvrede zodat hij prachtige plaatjes en filmbeelden schiet van bovenaf. Zelf wandel ik op het kanonnenplateau waardoor ik alle hoofdrolspelers binnen handbereik heb en bovendien goed zicht heb op wat er gebeurt. 

  1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
    UPDATE

    Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom