Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Ingen © Joost Hoving

De val

ColumnEr zijn van die klusjes waar je al bij voorbaat naar uitkijkt. Zoals het terugplaatsen van de opgeknapte kanonnen op het Ravelijn in Bergen op Zoom. 

Met een grote kraan zijn die donderdag met uiterste precisie op hun plekkie gehesen. Grote machines, op bijna delicate wijze bestuurd door stoere en geblokte mannen. Daar naar kijken is geen werk, maar een uitje. Voor onze fotograaf Chris van Klinken ritsel ik bij eigenaar tanteLouise een stek op huize Avondvrede zodat hij prachtige plaatjes en filmbeelden schiet van bovenaf. Zelf wandel ik op het kanonnenplateau waardoor ik alle hoofdrolspelers binnen handbereik heb en bovendien goed zicht heb op wat er gebeurt. 

 1. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’
  VIDEO

  Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.
 2. Ziekenhuisje spelen
  PREMIUM
  column

  Ziekenhuis­je spelen

  BERGEN OP ZOOM - Zorgeloos doktertje spelen. Of ziekenhuisje. Dat deden wij, mijn vriendinnen en ik, als kleine meisjes altijd graag. Ik was altijd de patiënt. Geen idee waarom. Maar gelukkig werd ik altijd snel geholpen. De bank in de kamer was het ziekenhuisbed, mijn vriendinnetjes opereerden en gaven medicijnen. In no time was ik opgeknapt. Betalen hoefde ik nooit. Als ik mijn medicijnen, meestal lekkere snoepjes, deelde waren ze al lang blij.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom