Volledig scherm
foto Coen Hagenaars

De rotonde in de Boomstraat is niet meer...

HUIJBERGEN - Het dorpshart van Huijbergen is het afgelopen jaar flink op de schop gegaan; de bomen aan de Westerstraat en de Weg naar Wouw werden gerooid, in de Boomstraat werden opvangbassins voor hemelwater (wadi's) gegraven en de rotonde in diezelfde Boomstraat is verdwenen.

Helemaal af is alles nog niet, maar de weg is sinds dit weekeinde weer wel voor alle verkeer begaanbaar. De Boomstraat werd aangepakt, omdat de rotonde het hedendaagse verkeer niet meer aankon. Als gevolg daarvan werd de fontein regelmatig aan gort gereden. Dat moet nu verholpen zijn.

De Boomstraat loopt nu – vanuit het oude gemeentehuis gezien – rechts om de fontein heen. Aan de andere kant is een 'kiss and ride-zone' ingericht, waar ouders hun kinderen veilig aan school kunnen afzetten. In de bochten van de slinger zijn extra hoge trottoirs aangelegd, waardoor het niet langer verleidelijk is voor automobilisten om de bochten af te snijden.

  1. Rechtszaak vermoorde loodgieter: Verdachte zwaait lachend naar moeder op tribune, achter de nabestaanden
    teruglezen

    Rechtszaak vermoorde loodgieter: Verdachte zwaait lachend naar moeder op tribune, achter de nabestaan­den

    BREDA/STEENBERGEN - De politie heeft nieuw bewijs in het onderzoek naar de vermissing op 2 juni 2019 van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Een van de verdachten, een 18-jarige vrouw uit Steenbergen, heeft een belastende verklaring afgelegd over de rol van drie medeverdachten onder wie haar 39-jarige moeder en de (hoofd)verdachten Wanda van R. en haar partner Nicky S. Volg de rechtszaak live hieronder via Twitter.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom