Volledig scherm
De vlag met het logo van de Zuiderwaterlinie. © Bergh Bouw

De Mars: wandelen langs linie

ZuiderwaterlinierouteDe Zuiderwaterlinie telt elf vestingsteden, vijf stellingen, een aantal forten en volop mooie natuur. Van zondag 16 tot en met zondag 23 september kan iedereen die wil een week lang vanuit Grave én vanuit Bergen op Zoom richting Heusden lopen. 

Onderweg zijn er culturele en culinaire verrassingen. Aan weerszijden startend worden dagelijks twee etappes van circa 10 kilometer afgelegd. Vanaf het westen is zondag de aftrap in Bergen op Zoom tijdens de Brabant Stoet, maandag volgt de route Steenbergen-De Heen, dinsdag rond Willemstad, woensdag Klundert-Zevenbergen, donderdag Terheijden-Breda, vrijdag Breda-Oosterhout en zaterdag Geertruidenberg-Raamsdonk.

Iedereen mag gratis aansluiten! Zondag eindigt de slotetappe vanaf Waalwijk in Heusden, waar het slotfeest van De Mars is. Ook de wandelaars die vanuit de oostkant De Mars lopen, komen dan in Heusden aan.  Meer informatie: zuiderwaterliniemars.nl

  1. Bergse optocht telt minder deelnemers dit jaar
    PREMIUM

    Bergse optocht telt minder deelnemers dit jaar

    BERGEN OP ZOOM - De Bergse optocht heeft dit jaar wat minder deelnemers dan normaal. 53 nummers zijn er. De Stichting Vastenavend ziet de afgelopen jaren een licht dalende lijn in het aantal deelnemers, zegt Jasper Witjes van de commissie Optocht. Zorgen maakt hij zich echter niet. Een directe verklaring heeft hij ook niet. ,,We zitten er wel aan te denken om volgend jaar wat meer campagne van tevoren te voeren. Iets meer aandacht geven aan het feit dat mensen zich voor de optocht in kunnen schrijven.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom