Niek van Essen kwam als vredesactivist tegen de kruisraketten naar Woensdrecht en ging er nooit meer weg. Hij werkte mee aan een tv-documentaire van Andere Tijden, over Het Hek van Woensdrecht, zaterdagavond te zien bij de NPO.
Volledig scherm
Niek van Essen kwam als vredesactivist tegen de kruisraketten naar Woensdrecht en ging er nooit meer weg. Hij werkte mee aan een tv-documentaire van Andere Tijden, over Het Hek van Woensdrecht, zaterdagavond te zien bij de NPO. © Tonny Presser © 2017

De kruisraketten kwamen nooit naar Woensdrecht, maar Niek van Essen bleef

longreadWOENSDRECHT - Niek van Essen (57) belandde in 1983 in Woensdrecht om te protesteren tegen de kruisraketten. Anno 2017 woont hij er nog. Hij zit zaterdagavond in de tv-serie Andere Tijden, over 'Het hek van Woensdrecht'. 

0 reacties

 1. Opgeknapt monument voor Bergse slachtoffers van vliegende bom in 1945

  Opgeknapt monument voor Bergse slachtof­fers van vliegende bom in 1945

  BERGEN OP ZOOM - De vogeltjes in het ontluikend groen roepen een nieuw voorjaar tevoorschijn. De doden horen het niet. Voor hen hield het leven al lang geleden op. In de vroege ochtend van 1 maart 1945 om precies te zijn. Vergeten zijn ze niet, die 23 slachtoffers van de uit koers geraakte V1, een vliegende bom, die terecht kwam op de huizen op de hoek van de Van Hasseltstraat en Wassenaarsstraat. Hun monument op de Bergse begraafplaats wordt gerenoveerd.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Grote heidebrand in natuurgebied in Schijf onder controle
  Play

  Grote heidebrand in natuurge­bied in Schijf onder controle

 2. Een hypermoderne driewieler: is dit de nieuwste rage?
  Play

  Een hypermoder­ne driewieler: is dit de nieuwste rage?