Volledig scherm
PREMIUM
Ooit stonden er 193 kastanjes aan de Rijtuigweg in Bergen op Zoom. Er zijn er al ruim honderd gesneuveld. Van de laatste 78 zijn er 66 zo ziek dat ze vanaf maandag worden gekapt. Er komen dit jaar 114 of 115 lindes, iepen, eiken en beuken voor terug. © Chris van Klinken / Pix4Profs

De bijl in 66 zieke kastanjes, Bergse Rijtuigweg krijgt nog dit jaar 114 nieuwe bomen terug

BERGEN OP ZOOM - Het aanzien van de Rijtuigweg in Bergen op Zoom gaat rap veranderen. Vanaf maandag worden 66 van de 78 resterende kastanjes gekapt omdat ze ziek en zwak zijn. In april start de aanplant van 114 of 115 nieuwe bomen en overig groen.

Dat is bewoners van de Rijtuigweg en Rijtuigweg-Zuid dinsdagavond verteld in Gebouw-T, waar de gemeente het herinrichtingsplan ontvouwde. ,,Toen we vorige week de uitnodiging verstuurden, wisten we niet wat er zondag zou gebeuren", verwees wethouder Patrick van der Velden naar de drie gesneuvelde kastanjes door de storm. 

  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom