Volledig scherm
Een beetje bang om weer open te gaan, na de gewapende overval van maandagavond. Ailan Zhu (links) en partner Jianbin Chen in de deuropening van hun cafetaria Ni Hao aan de Ossendrechtse Markt. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Daniël (4) 'schreeuwt het uit' als ouders in cafetaria Ossendrecht onder schot worden gehouden

OSSENDRECHT - Onder schot gehouden worden voor een doosje sigaretten. Het overkwam de uitbaters van cafetaria Ni Hao in Ossendrecht, november vorig jaar. De politie heeft de daders drie maanden na de overval nog niet kunnen pakken. In opsporingsprogramma Bureau Brabant is daarom een uitgebreide reconstructie uitgezonden. ,,Het 4-jarig zoontje kon alleen maar schreeuwen.”

Ailan Zhu (39) en haar echtgenoot Jianbin Chen (40) kijken terug op een heftige avond. Op dinsdag 19 november, vlak voor sluitingstijd rond negen uur ‘s avonds, staan plots twee jonge gasten voor hun vitrine. Niet voor een frietje, nee ze willen een pakje Marlboro.

Op het moment dat Ailan de doos met sigaretten tevoorschijn haalt, slaat de sfeer volledig om. De overvallers schreeuwen dat ze de hele doos willen hebben. Eén van hen haalt een vuurwapen tevoorschijn en richt deze op het gezicht van Ailan. De vrouw geeft een slof, maar de jongens willen meer hebben.

Tekst gaat verder onder deze video

‘Alleen maar geschreeuwd’

Uit angst voor haar leven geeft de uitbaatster de hele doos met sigaretten mee. Het vierjarige zoontje van de eigenaar zit tijdens de overval in de zaak televisie te kijken, maar heeft volgens de politie alles zien gebeuren. ,,Hij heeft alleen maar geschreeuwd toen hij zag dat zijn ouders onder schot werden genomen”, vertelt woordvoerder Dion Luijten in de uitzending.

Op de doorgaans toch al rustige dinsdagavond zijn op het moment van de overval verder geen klanten meer in de cafetaria. Het echtpaar, dat ruim een jaar geleden de zaak overnam, is al aan het opruimen als het tweetal vreemden binnenkomt. Uiteindelijk gaan ze er te voet vandoor met hun verzameling sigarettensloffen, van onder andere de merken Marlboro, Camel en L&M.

Signalement

De politie heeft in de uitzending een signalement van de daders vrijgegeven. De langere dader droeg zwarte kleding en had zijn capuchon op. Hij droeg een sjaal tot over zijn neus en mond, had een blanke huidskleur en een slank postuur.

Zijn compagnon, die een stuk langer was, droeg ook donkere kleding en had de blauwe capuchon van zijn vest omhoog. De jongeman droeg een sjaal tot over zijn mond en neus, had een blanke huidskleur en was ongeveer 1.70 meter lang. Ook hij had een slank postuur.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom