Volledig scherm
Het college van de gemeente Woensdrecht had al moeten reageren op de Nashville-verklaring, vindt D66 Zuidwesthoek. Bijvoorbeeld door het hijsen van de regenboogvlag of met een eigen verklaring. © ROBIN UTRECHT

D66 Zuidwesthoek wil reactie Woensdrechts college op Nashville-verklaring

HOOGERHEIDE - D66 Zuidwesthoek roept het Woensdrechtse college op om te reageren op de omstreden Nashville-verklaring, waarin homoseksualiteit wordt afgewezen.

,,De Nashville-verklaring. Moet je er actief afstand van doen? Niet per sé. Als tegenreactie de regenboogvlag hijsen? Niet per sé. Is een tegengeluid nodig in de huidige samenleving? Ja. De gemeente Woensdrecht schiet hierin tekort”, schrijft D66. ,,Het zou het college sieren als het wel die vlag had gehesen of met een verklaring was gekomen. Helaas hebben we niks gehoord.”

Tolerantie

Wethouder Lars van der Beek, die jaarlijks de regenboogvlag hijst in Woensdrecht, zegt dat de Nashville-verklaring dinsdag niet in de B en W-vergadering is besproken. ,,Maar op deze oproep van D66 wil ik na overleg met het hele college zeker reageren. Hoe wij ons uiten, kan ik dus nog niet zeggen, maar wel dat wij altijd voor tolerantie zullen staan.”

Steunbetuiging

D66 had, zegt raadslid Jeroen van der Ha die het verzoek indiende, gehoopt dat het college uit zichzelf zou reageren. Van der Beek stuurde al wel een persoonlijke steunbetuiging aan Van der Ha nadat die op Facebook meldde dat hij bij een avondje stappen in Breda een naar incident had meegemaakt. ,,Stoer dat je zulke ervaringen deelt. Wel ontzettend vervelend dat dit helaas gebeurt”, schreef Van der Beek.

Volgens Van der Ha ligt dat voorval niet ten grondslag aan dit D66-verzoek. ,,Maar het geeft wel aan dat intolerantie nog altijd een probleem is.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom