KNWU-bondscoach Koos Moerenhout uit Steenbergen, hier links bij de start van zijn eigen Classic in 2017, last zijn toertocht voor dit jaar af vanwege corona. Bovendien roept hij alle fietsers op om in hun eentje te trainen, niet meer in groepjes.
Volledig scherm
KNWU-bondscoach Koos Moerenhout uit Steenbergen, hier links bij de start van zijn eigen Classic in 2017, last zijn toertocht voor dit jaar af vanwege corona. Bovendien roept hij alle fietsers op om in hun eentje te trainen, niet meer in groepjes. © Jan van de Kasteele

Corona-oproep: ‘Fietser, train alléén, niet in groepjes’, zegt Koos Moerenhout

WEST-BRABANT - De vele duizenden West-Brabantse wielrenners en toerfietsers moeten vanwege de corona-crisis vooral niet in groepjes de weg op, maar juist alléén gaan trainen. Die dringende oproep doet de Steenbergse oud-profcoureur Koos Moerenhout, tevens KNWU-bondscoach. Toerclubs in de regio verkondigen dat ook.

 1. Verslagenheid groot bij Markiezenhof, personeel doet er het zwijgen toe: ‘Het is een drama’
  PREMIUM

  Verslagen­heid groot bij Markiezen­hof, personeel doet er het zwijgen toe: ‘Het is een drama’

  BERGEN OP ZOOM - De verslagenheid onder het personeel van het Cultuurbedrijf is groot nu duidelijk is dat er veel ontslagen vallen. Zo blijven er van de 24 voltijdbanen bij het Markiezenhof maximaal tien over. ,,Het is een drama", erkent wethouder Patrick van der Velden. ,,Maar we nemen de mensen bij de hand en proberen iedereen aan een andere baan te helpen, binnen of buiten de muren van het gemeentehuis.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Testen voor toegang is in Grote Kerk Breda geen optie: 'Gaat voor ons niet werken'
  Play

  Testen voor toegang is in Grote Kerk Breda geen optie: 'Gaat voor ons niet werken'

 2. Maxime is TikTok-kok en gaat als een speer: 'Ik hoop dat ik nog meer blijf groeien'
  Play

  Maxime is Tik­Tok-kok en gaat als een speer: 'Ik hoop dat ik nog meer blijf groeien'