In Bergen op Zoom was vorige week twee dagen  een mobiele teststraat ingericht in de buurt van de El Feth Moskee omdat relatief veel mensen uit de Marokkaanse gemeenschap getroffen zijn door het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
In Bergen op Zoom was vorige week twee dagen een mobiele teststraat ingericht in de buurt van de El Feth Moskee omdat relatief veel mensen uit de Marokkaanse gemeenschap getroffen zijn door het coronavirus. © Videostill

Corona-explosie Bergen op Zoom: ‘Marokkaanse gemeenschap beter bereiken’

BERGEN OP ZOOM - Corona woekert in Bergen op Zoom sinds de grens met België is opengegaan en Marokkaanse families elkaar over en weer opzoeken. ,,Dan is het buitengewoon lastig elkaar niet te omhelzen. Nadat je elkaar zolang niet hebt gezien.”

  1. Nieuwsoverzicht | Bergen op Zoom nu ‘coronahoofdstad’ - Waarom sluiten we de grens met België niet?
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Bergen op Zoom nu ‘corona­hoofd­stad’ - Waarom sluiten we de grens met België niet?

    Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt dat Bergen op Zoom nu het hoogste aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners heeft. Het gaat daar al enige tijd niet goed en de burgemeester kondigde gisteren ook maatregelen aan. Vandaag blijft de vraag over wat we verder kunnen doen. De grens met België sluiten is niet zomaar een optie. Verder werd vandaag bekend dat de politie ook in Brabant een inval deed in het onderzoek naar de grootste cokewasserij ooit in Nederland. En hoe ga je als thuiswerker om met de hittegolf?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom