Dermatoloog Dick van Gerwen van het Bravis ziekenhuis beeldbelt met een patiënte. Sinds de coronacrisis is digitale zorg op afstand in een stroomversnelling gekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dermatoloog Dick van Gerwen van het Bravis ziekenhuis beeldbelt met een patiënte. Sinds de coronacrisis is digitale zorg op afstand in een stroomversnelling gekomen. © Pix4Profs/Marina Popova

Corona: beeldbellen met de dokter is blijvertje

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Niet meer naar de polikliniek voor een afspraak met de gynaecoloog of neuroloog. Niet meer naar het ziekenhuis voor bloedtransfusie of chemo-therapie. Digitale zorg op afstand is door het rond waaierende virus in een stroomversnelling gekomen. Dat wordt niet meer teruggedraaid, zeggen ze in het Bravis ziekenhuis.

  1. Ideaal trouwjaar valt in duigen: ‘Voor ons is deze tijd behoorlijk verschrikkelijk’
    PREMIUM

    Ideaal trouwjaar valt in duigen: ‘Voor ons is deze tijd behoorlijk verschrik­ke­lijk’

    2020 zou hét trouwjaar worden, met bijzondere data als 02-02-2020 en 20-02-2020, een droom voor getallenfetisjist. Mensen durfden twaalf jaar na de financiële crisis weer geld uit te geven aan de mooiste dag van hun leven. Ideale omstandigheden de trouwbranche dus, tot corona roet in het eten gooide. Aan het eind van het trouwseizoen maken we met ondernemers de balans op. ,,Je kunt bij de pakken neerzitten, maar dat heeft geen effect.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom