Dermatoloog Dick van Gerwen van het Bravis ziekenhuis beeldbelt met een patiënte. Sinds de coronacrisis is digitale zorg op afstand in een stroomversnelling gekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dermatoloog Dick van Gerwen van het Bravis ziekenhuis beeldbelt met een patiënte. Sinds de coronacrisis is digitale zorg op afstand in een stroomversnelling gekomen. © Pix4Profs/Marina Popova

Corona: beeldbellen met de dokter is blijvertje

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Niet meer naar de polikliniek voor een afspraak met de gynaecoloog of neuroloog. Niet meer naar het ziekenhuis voor bloedtransfusie of chemo-therapie. Digitale zorg op afstand is door het rond waaierende virus in een stroomversnelling gekomen. Dat wordt niet meer teruggedraaid, zeggen ze in het Bravis ziekenhuis.

  1. Bergse politiek trekt aan noodrem: forse bezuinigingsoperatie loopt vertraging op

    Bergse politiek trekt aan noodrem: forse bezuini­gings­ope­ra­tie loopt vertraging op

    BERGEN OP ZOOM - Een krappe meerderheid van de gemeenteraad heeft deze week keihard aan de noodrem getrokken en daarmee abrupt een einde gemaakt aan de snelheid waarmee het college nog dit jaar miljoenen wilde bezuinigen. Het college moet zijn huiswerk overdoen en met aparte bezuinigingsvoorstellen komen voor onderwerpen die politiek gevoelig liggen zoals subsidies voor verenigingen en het onderhoud van de stad.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom