Volledig scherm
Advocaat Arno de Brouwer vindt dat in het Sunclass-dossier met name de glastuinders ten onrechte worden beticht van illegale huisvesting: 'Terwijl dat nergens op is gebaseerd. Volgens het huidige bestemmingsplan mag het.'archieffoto BN DeStem

Controle illegale huisvesting op Sunclasspark

NIEUW-VOSSEMEER - Voor de derde keer dit jaar voerde de gemeente Steenbergen controles uit op het Sunclasspark bij Nieuw-Vossemeer.

Dit keer stond het interventieteam (mensen van de politie, belastingdienst, vreemdelingenpolitie en de gemeente) niet in alle vroegte maar pas 's avonds op de stoep. De controle was gericht op het al dan niet illegaal gebruik van de vakantiewoningen op het park. Glastuinders hebben daar veel Oost-Europese werknemers onder gebracht. De effecten van de actie worden later pas bekendgemaakt.

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom