Containers tot zeshoog stapelen mag in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De Markiezaat Container Terminal (MCT) mag containers zes hoog stapelen op het terrein aan de Vierlinghweg op bedrijventerrein Theodorushaven in Bergen op Zoom. Dat zegt wethouder Ad Coppens van economische zaken in antwoord op vragen van de fractie van D66.

Volledig scherm
Containers stapelen in Bergen op Zoom. © Jan van de Kasteele

In het bestemmingsplan voor de containerterminal is volgens Coppens helemaal niets opgenomen over een maximumhoogte voor het stapelen van containers. ,,In het bestemmingsplan is wel een maximale bouwhoogte opgenomen van achttien meter'', zegt Coppens.

De MCT gebruikt dat als richtpunt. Als de MCT containers zeshoog stapelt wordt die hoogte van achttien meter niet overschreden, meldt de Bergse wethouder. Want een zogeheten veertig voets container is 2.90 meter hoog. Zes containers blijven op die manier nipt onder de achttien meter. D66 had het idee dat MCT fout zat met het stapelen tot zeshoog en vroeg de gemeente er iets aan te doen, om handhavend op te treden. Maar daar is geen enkele aanleiding toe, zegt Coppens in het antwoord.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom