Volledig scherm
Het Dilemma Doolhof, dat is ingeklemd tussen de twee oorlogsbegraafplaatsen in Bergen op Zoom, nadert de voltooiing. © Pix4Profs/Tonny Presser

Confronterend Dilemma Doolhof in Bergen op Zoom is bijna klaar

BERGEN OP ZOOM - Verscholen tussen het groen, valt de witte creatie direct op. Het nieuwe Dilemma Doolhof dat tussen de twee oorlogsbegraafplaatsen in Bergen op Zoom zit ingeklemd. Werknemers van aannemersbedrijf Heijmans en Brouhaha leggen deze dagen de laatste hand aan het interactieve kunstproject. In het Dilemma Doolhof, dat een project is van Brabant Remembers in het kader van de 75-jarige bevrijding, krijgen bezoekers drie vraagstukken voorgeschoteld over conflictsituaties.

De keuzes die bezoekers op elk kruispunt maken, bepalen het vervolg van het verhaal en daarmee de weg door het doolhof. De dilemma’s zijn geïnspireerd op echte verhalen. Twee gaan over het verleden, eentje over het heden. Om de impact van het verhaal groter te maken, is gekozen voor een ontwerp zonder beelden en andere prikkels. Het is geheel wit. De verhaallijnen zijn in het Nederlands en Engels.

Canadese ambassadeur

Het doolhof is een concept van Mothership en is vooral bedoeld om de Tweede Wereldoorlog tastbaarder te maken voor jongeren. Naast het afwerken van het project zijn werknemers ook druk bezig met de aanleg van extra parkeerplaatsen, om de verwachte toestroom aan te kunnen.

Het Dilemma Doolhof wordt donderdag 13 juni officieel geopend, in het bijzijn van onder andere de ambassadeur van Canada Sabine Nölke, commissaris Wim van de Donk en burgemeester Frank Petter.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom