Een vliegtuiginspectie met drones gaat een stuk sneller dan een fysieke controle met technici in een hoogwerker en is dus bovendien minder risicovol, aldus Jochem Verboom van het bedrijf Mainblades.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vliegtuiginspectie met drones gaat een stuk sneller dan een fysieke controle met technici in een hoogwerker en is dus bovendien minder risicovol, aldus Jochem Verboom van het bedrijf Mainblades. © Pix4Profs/Moreno Molenaar

Complete Airbus met drone geïnspecteerd: ‘Sneller en veiliger dan fysieke controle’

HOOGERHEIDE - In drie uur een complete KLM-Airbus inspecteren op elk vlekje, deukje of scheurtje: die klus werd dinsdag met een drone geklaard op Aviolanda. ‘Een Europese primeur’.

  1. Geëmotioneerde Hugo Kramer in rechtszaak overval-Hrieps: ‘we zijn geruïneerd door deze bende’

    Geëmotio­neer­de Hugo Kramer in rechtszaak over­val-Hrieps: ‘we zijn geruïneerd door deze bende’

    MIDDELBURG - In de rechtbank in Middelburg is dinsdag een begin gemaakt van de rechtszaak tegen acht mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de gewelddadige geldroof na muziekfestival Hrieps. Van de acht waren er vier aanwezig. Op vragen van de rechter zeiden de mannen van niks te weten of beriepen ze zich op hun zwijgrecht. Hrieps-organisator Hugo Kramer las een emotionele verklaring voor. ,,We zijn volledig geruïneerd door deze gewelddadige roofbende.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom