Commandant Koninklijke Militaire School Luchtmacht reageert: ‘Groep verrast door het noodweer’

videoHOOGERHEIDE - Kolonel Ben Kamstra reageert op het ongeval van vanmorgen. Hij stelt dat de groep instructeurs en leerlingen overvallen is door het noodweer. ,,Zij waren hun spullen al aan het opruimen.”

Kolonel Ben Kamstra, commandant Koninklijke Militaire School Luchtmacht, reageert op het ongeval van vanmorgen. Daarbij raakte één slachtoffer zwaargewond, 13 anderen lichtgewond. ,,Rond half 9 werd de groep getroffen door de blikseminslag”, zegt hij. ,,De groep was onder toezicht een standaard militaire oefening aan het uitvoeren.” Het gaat om een groep leerlingen van het Zadkine in Rotterdam.

‘Noodweer kwam sneller dan verwacht’ 

De leerlingen en hun begeleiders waren al bezig om de boel in de pakken. ,,Zodat ze snel weg konden gaan”, vervolgt Kamstra. ,,De meteorologische dienst van de Luchtmacht zit hier op de Vliegbasis. Zij geven altijd goede waarschuwingen. Volgens de berichten hadden zij voldoende tijd. Helaas kwam het noodweer sneller dan verwacht. De groep is erdoor verrast.”

Kamstra stelt dat er meteen veel hulpdiensten aanwezig waren. ,,Één leerling is afgevoerd met de traumahelikopter naar Antwerpen. De rest van de groep is naar ziekenhuizen in de buurt, namelijk Roosendaal, Bergen op Zoom en Goes gebracht. Ter voorzorg. Een deel daarvan is al ontslagen.”

Bijeenkomst op de Vliegbasis

Voor de ouders en deze jongeren was er vanmiddag een bijeenkomst op Vliegbasis Woensdrecht. De instructeurs, geestelijke verzorging (Slachtofferhulp) waren er aanwezig. ,,De meeste ouders zijn erg geschrokken, maar bleven relatief rustig.”

Hij gaf aan dat de Inspectie Veiligheid Defensie vanmiddag al onderzoek kwam uitvoeren. ,,Het is bij ons gebeurd, dus wij nemen onze verantwoordelijkheid.” 

Volledig scherm
Wilhelminakazerne Ossendrecht © Ad Goddrie
  1. Modelbouwers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’
    PREMIUM

    Modelbou­wers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’

    BERGEN OP ZOOM - Elke belastingaanslag is het einde voor Modelspoorclub Bergen op Zoom. Dat wil Guust Hermans nog eens benadrukken nu duidelijk is geworden dat de vereniging geen aanslag voor reclamebelasting heeft gekregen van de gemeente, maar voor de ozb, de rioolheffing, waterschapsbelasting en voor de bijdrage aan het ondernemersfonds voor het winkelpand in de Fortuinstraat dat als clublokaal wordt gebruikt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom