Dolle vreugde bij Dosko na de promotie naar de hoofdklasse op 30 mei 2013. De Bergse volksclub hield het met een bescheiden budget vier jaar vol op dat niveau, valt te lezen in het pas verschenen Millenniumboek.
Volledig scherm
PREMIUM
Dolle vreugde bij Dosko na de promotie naar de hoofdklasse op 30 mei 2013. De Bergse volksclub hield het met een bescheiden budget vier jaar vol op dat niveau, valt te lezen in het pas verschenen Millenniumboek. © archieffoto Chris van Klinken

Clubliefde spat van dit boek af: 'Als Dosko verliest, heb ik nog steeds een rotzondag’

BERGEN OP ZOOM - Met het boekje ‘Dosko in het nieuwe Milleunnium’ is de historie van de Bergse volksclub nu compleet. Ton Hopmans (75) stak er zo'n 280 uur tijd in.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?