Volledig scherm
Judge's gavel stockadr justitie rechtspraak rechtszaak justitia fraude oplichting rechtbank recht © Thinkstock

Cel en opname voor tasjesrover uit Bergen op Zoom

BREDA - Tasjesrover J.A. (34) uit Bergen op Zoom heeft donderdag van de rechtbank in Breda twintig maanden cel opgelegd gekregen, waarvan acht voorwaardelijk. 

De man was door z'n heroïne heen, maar ook door z'n geld. Daarom beroofde hij drie keer iemand van een tas met inhoud. Op 8 en 9 februari van dit jaar lukte dat twee keer, bij een vrouw van 53 jaar bij winkelcentrum De Zeeland en een vrouw van 61 jaar aan de Kloosterstraat. Toen hij op 9 februari ook nog een man van 49 op de Korenmarkt probeerde beroven werd hij opgepakt.

De man heeft alle misdrijven bekend. Hij is zwaar verslaafd aan heroïne, gebruikt al sinds hij dertien jaar oud was. Hij is al jaren bezig om te proberen stoppen, maar dat lukt maar niet. ,,Voor mezelf hoef ik niet meer af te kicken. Sinds de geboorte van m'n dochter probeer ik het voor haar, maar zelfs dan lukt het niet'', zei hij bij de rechtszaak.

Als voorwaarde voor de voorwaardelijke straf moet de man zich laten opnemen in een psychiatrische inrichting. Daar zal hij worden behandeld aan zijn psychische problemen. Ook krijg hij een verbod op het gebruik van drugs.

De straf is ietsje lichter dan de 22 maanden cel, waarvan 11 voorwaardelijk, die waren geëist.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom