Volledig scherm
Ingrid Lucas ijvert voor een rolstoelpad naar de waterkant bij De Boulevard. Het CDA van Stefaan Verheugt schiet haar te hulp.

CDA wil rolstoelpad over het strand

BERGEN OP ZOOM - ,,Het zandstrand bij De Boulevard is prachtig, maar het is zo jammer dat wij nu niet meer bij het water kunnen komen." Ingrid Lucas (55) uit Bergen op Zoom zit in een rolstoel en wil dolgraag een rolstoelpad naar de waterkant. 

Ze is een van de mensen die heeft aangeklopt bij het CDA. ,,We hebben een aantal klachten gekregen van rolstoelgebruikers en mensen met andere hulpmiddelen", vertelt CDA-raadslid Stefaan Verheugt. ,,We hebben het idee dat deze doelgroep vergeten is ."

Zandstrand

De gemeente Bergen op Zoom heeft  deze zomer een tweede zandstrand aangelegd bij de Boulevard. ,,Het gaat om het eerste deel. Dat was gras en is nu zand", weet Verheugt. Mensen in een rolstoel of met een rollator konden voorheen over het gras aan de waterkant komen. ,,Dat gaat nu niet meer, ze zakken weg in het mulle zand." 

Voor Lucas is het een enorm gemis. ,,Ik zat veel aan de waterkant. Ik wil tussen de mensen zijn. Bovendien kan ik wel zwemmen, maar dan moet ik wel bij het water kunnen komen." 

Ook Gijs de Rooij zit in een rolstoel en wil graag echt genieten van het strand. ,,Bij de aanleg hebben we gevraagd om een pad voor rolstoelgebruikers. Hopelijk komt het er nog. Het strand is een superleuk initiatief, maar ik wil wel samen met mijn vrouw bij het water kunnen zitten."

Volgend jaar

Het CDA heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wil weten of er een oplossing komt voor dit probleem. ,,Deze zomer niet meer", laat woordvoerder Erwin Stander van de gemeente weten. ,,Maar  volgend jaar wordt het opgepakt. We gaan kijken of we bijvoorbeeld vlonders kunnen aanleggen zodat iedereen bij de waterkant kan komen."   

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom