CDA-Kamerlid Joba van den Berg uit Goes maakt zich zorgen over de aanrijdtijden vanuit Tholen naar de nieuwbouwlocatie van Bravis ziekenhuis bij Roosendaal.
Volledig scherm
CDA-Kamerlid Joba van den Berg uit Goes maakt zich zorgen over de aanrijdtijden vanuit Tholen naar de nieuwbouwlocatie van Bravis ziekenhuis bij Roosendaal. © CDA

CDA-Kamerlid Van den Berg wil opheldering minister over nieuwbouw Bravis ziekenhuis in Roosendaal

Roosendaal - Het Zeeuwse Tweede Kamerlid Joba van den Berg (CDA) heeft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) om opheldering gevraagd over het besluit van Bravis ziekenhuis om weg te trekken uit Bergen op Zoom en nieuwbouw te plegen in Roosendaal.

Van den Berg, woonachtig in Goes, maakt zich vooral zorgen over de aanrijtijden vanuit Tholen naar de nieuwbouwlocatie Bulkenaar langs de A58 bij Roosendaal. Het CDA-Kamerlid vraagt of het klopt dat RIVM nieuw onderzoek heeft verricht en met hoeveel minuten de aanrijtijden toenemen vanuit de Thoolse kernen naar Roosendaal. Zij wil verder inzicht in de gevolgen van het Bravis-besluit voor de ziekenhuizen in Goes en Terneuzen en met wie het Bravis ziekenhuis heeft overlegd.

Zoals bekend wilde ook de gemeente Tholen vanwege de aanrijtijden graag dat Bravis op Zoomland bij Bergen op Zoom zou bouwen. Het nieuwe RIVM-onderzoek naar de aanrijtijden is overigens twee weken geleden, tegelijk met de nieuwbouwlocatie, door Bravis naar buiten gebracht. Daarin staat dat alle inwoners van het Bravis-verzorgingsgebied binnen de wettelijke richtlijn van 45 minuten naar Bulkenaar bij Roosendaal gebracht kunnen worden.

Bij de afweging door de raad van bestuur van Bravis speelde ook mee dat in het oostelijk verzorgingsgebied van het ziekenhuis nu eenmaal meer mensen wonen dan in het westelijk deel (lees Bergen op Zoom, Zuidwesthoek en Tholen). Daarmee ligt Bulkenaar bij Roosendaal gunstiger voor de meeste inwoners van de regio. CDA-Kamerlid Van den Berg wil ook op dit punt meer helderheid van de minister.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom