Volledig scherm

CDA Bergen op Zoom wil duidelijkheid over de Grote Melanen

BERGEN OP ZOOM - Het Bergse CDA heeft enkele maanden geleden om openheid gevraagd ten aanzien van de plannen met de Grote Melanen.

Wethouder Ton Linssen gaf toen aan dat er geen groot hek komt om de plas, iets wat veel bewoners vreesden.

Het CDA vraagt zich af wat de omvang van de plannen met het gebied dan wel gaat worden en heeft opnieuw om opheldering gevraagd bij het college. De gemeente kijkt samen met Ton Derks, directeur van attractiepark BillyBird in Volkel, naar mogelijkheden voor het natuur- en recreatiegebied. Ton Derks wil van de Melanen een groot attractiepark maken met horeca, een openluchtzwembad en een natuurbad. Als er geen plan komt, moet zwembad de Melanen binnen een aantal jaar sluiten omdat het anders niet meer rendabel is, zegt Linssen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ik shop mijn kerstinkopen lokaal
  Geef uw mening

  Ik shop mijn kerstinko­pen lokaal

  Kerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.
 2. John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’
  PREMIUM
  PTSS

  John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politie­werk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

  MURCIA - Daar zit je dan. In Zuid Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor Roosendaler John Luijsterburg als een bevrijding èn als een vonnis. Zijn ziektebeeld is zo heftig, dat alleen een prikkelvrije omgeving ver van alles dat hij ooit heeft gezien en meegemaakt het leven een beetje leefbaar maakt. “Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom