Carpoolplaats Hoogerheide uitgebreid met extra parkeervakken

HOOGERHEIDE - De carpoolplaats langs De Antwerpsestraatweg in Hoogerheide heeft sinds deze week extra parkeervakken gekregen. In de Woensdrechtse gemeenteraad werd al een aantal jaren gevraagd naar een uitbreiding van de carpoolplaats maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. 

De carpoolplaats werd sinds het doortrekken van de A4 steeds voller. Het was vooral de Woensdrechtse VVD fractie die zich stoorde aan het wild parkeren naast de carpoolplaats en wilde dat er een uitbreiding zou komen van het aantal parkeerplaatsen. "Dat was geen eenvoudige opdracht", zegt de Woensdrechtse wethouder Jeffrey van Agtmaal. "De grond waar de carpoolplaats op ligt, is eigendom van Rijkswaterstaat. De Antwerpsestraatweg is van de gemeente en de berm van de weg waarop wild werd geparkeerd is van de provincie", legt hij uit. "Onze wens was om de carpoolplaats uit breiden van 50 naar 140 parkeerplekken". 

Volgens Van Agtmaal is het een dure grap om een aantal parkeerplaatsen aan te leggen. "Provincie en Rijkswaterstaat gaven toestemming voor uitbreiding op hun gebied maar wilden financieel niet bijdragen. Bij de gemeente is er geen budget voor de uitbreiding". De gemeente ging verder puzzelen en besloot tot een uitbreiding van 15 parkeerplekken op een gedeelte van de berm langs de Antwerpsestraatweg. Maar de provincie stond niet toe dat die berm werd verhard. "We hebben toen voorgesteld om parkeervakken met grasbetonblokken aan te leggen. Hiermee is de ondergrond verhard en blijft het aanzicht groen. De provincie ging akkoord met de voorwaarde dat wij de aanleg zouden bekostigen". 

Van Agtmaal erkent dat de uitbreiding minimaal is. "Maar het is nu duidelijk waar men wel en niet mag parkeren en we hopen hiermee chaos te voorkomen. "Er is nog een flink stuk berm vrij maar de provincie geeft vooralsnog geen toestemming om daar grasbetonblokken te leggen".

  1. Samenwerking ja! Fusie nee!

5 redenen waarom Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht samen optrekken, maar niet willen fuseren

    Samenwerking ja! Fusie nee! 5 redenen waarom Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht samen optrekken, maar niet willen fuseren

    BERGEN OP ZOOM/WOENSDRECHT/STEENBERGEN - Onder het motto 'Samenwerking ja! Fusie nee!' zetten de burgemeesters van Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen woensdagavond in 'dorpspaleis' Kloosterhof in Hoogerheide een handtekening onder een document om nog eendrachtiger op te trekken. Maar van een fusie willen de drie partners op de Brabantse Wal absoluut niets weten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom