Volledig scherm
Kerstmarkt op het plein bij de katholieke Gertrudiskerk in Ossendrecht in 2017, (onder het motto Echt Ostrechts) met allerlei kraampjes. © Tonny Presser © 2017

Buurtschap Dorp tekent voor de vijfde keer voor de kerstmarkt

OSSENDRECHT - Sinterklaas is nog maar net het land uit en de kerstman staat zondag alweer gereed om zijn opwachting te maken tijdens de Ossendrechtse kerstmarkt.

Een jaar of zes geleden leek het erop dat de Ossendrechtse kerstmarkt voor goed tot het verleden zou gaan behoren. Maar buurtschap Dorp uit Ossendrecht blies het evenement nieuw leven in. De markt werd altijd op het marktplein gehouden en georganiseerd door de Ondernemersvereniging Ossendrecht (OVO). De belangstelling ervoor liep echter sterk terug, 

Niet verloren

OVO zag er geen brood meer in en trok de stekker uit het evenement. Ludo van Oevelen van buurtschap Dorp was van mening dat de Ossendrechtse kerstmarkt niet verloren mocht gaan en nam de organisatie over. ,,Dat is goed gelukt', vindt Van Oevelen. 

Vijfde keer

Zondag wordt de kerstmarkt, georganiseerd door buurtschap Dorp, voor de vijfde keer gehouden. Van Oevelen koos vijf jaar geleden met het kerkplein voor een nieuwe locatie. ,,Een kerstmarkt moet in de buurt van de kerk staan", vindt Van Oevelen. De kerstmarkt is een evenement van voor en door Ossendrecht. ,,Maar ook veel mensen van buiten het dorp brengen elk jaar een bezoek aan de kerstmarkt", zegt Van Oevelen. 

,,De laatste jaren zijn het ook Zeeuwen en Belgen die onze markt weten te vinden." Voor de bezoekers is er zondag veel te beleven. Er is een braderie en een rommelmarkt, een boekenmarkt in de kerk, workshops en een kinderkermis. De muziek is hoofdzakelijk van Ossendrechtse makelij van onder meer harmonie de Hoop die een concert geeft in zaal de Vrede tegenover de kerk. De kerstmarkt is geopend van 12.15 tot 17.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom