Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bert Stronks/ Politie

Bushokje Ossendrecht na een maand al vernield

OSSENDRECHT - De twee bushokjes aan Putseweg in Ossendrecht staan er nog maar net een maand en afgelopen dinsdagavond is een van de twee hokjes, die hoofdzakelijk gebruikt worden door de leerlingen van het Zuidwesthoek College in Ossendrecht, vernield.

De komst van de twee hokjes met daarbij verlichting en fietsenrekken was een lang gekoesterde wens van de gemeente Woensdrecht, het Ossendrechtse dorpsplatform en het Zuidwesthoek College.

Bijna zes jaar lang hebben ze er gezamenlijk bij de provincie op aangedrongen om de hokjes te plaatsen zodat de leerlingen niet meer in de regen en wind op de bus hoefde te wachten. Dinsdag werd het glas aan de achterkant van het bushokje, dat hufterproof is, door vandalen in elkaar getrapt. De Woensdrechtse wethouder Jeffrey van Agtmaal baalt als een stekker.

"Je wilt de leerlingen een plezier doen en dan gebeurt er dit", sombert Van Agtmaal. Ook de directie van het Zuidwesthoek College baalt. "Als school hebben we een goede naam en door dit soort streken wordt onze reputatie door het slijk gehaald", zegt Annelies van Kekem van de directie. "We zijn samen met de wijkagent op zoek naar de daders en ik hoop eigenlijk dat het niet onze leerlingen zijn, want dat zou wel erg triest zijn".

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom