Volledig scherm
Ger van de Velde. © Gemeente Tholen

Burgemeester Van de Velde van Tholen wil meer tijd voor familie en kondigt laatste jaar aan

THOLEN - Burgemeester Van de Velde-De Wilde (64) stopt na haar eerste termijn als burgemeester van Tholen. Dat maakte ze donderdagavond bekend tijdens de raadsvergadering. Dit betekent dat de ambtsketting op 15 november 2020 wordt overgedragen aan haar opvolger.

Van de Velde-de Wilde: ,,Uiteraard zal ik het komende jaar met net zoveel energie en betrokkenheid me inzetten voor de gemeenschap en de gemeente Tholen en zie ik uit naar nog een bijna vol jaar samenwerking.”

Meer tijd voor familie

Ger van de Velde-de Wilde werd op 15 november 2014 benoemd als burgemeester van de gemeente Tholen. Eerder was zij burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Goedereede en waarnemend burgemeester van de gemeente Albrandswaard. 

In een persbericht schrijft de gemeente dat de gemeenteraad ruime tijd heeft om volgend jaar samen met de Commissaris van de Koning op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester voor Tholen.

In de verklaring die Van de Velde-De Wilde voorlas tijdens de vergadering gaf ze aan dat ze meer tijd wil voor haar familie en vrienden. ‘Alles afwegend, ik werk vanaf mijn 18e jaar, waarvan de laatste jaren inmiddels ruim 25 jaar in verschillende functies binnen het openbaar bestuur, ben ik tot de conclusie gekomen om mij niet beschikbaar te stellen voor een volgende ambtsperiode. Al die jaren, mijn leeftijd, de volle werkweken, het weinig tijd hebben voor mijn naaste familie en vrienden, hebben de doorslag gegeven voor mijn besluit.’

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom