Punaises
Volledig scherm
Punaises © Pixabay

Burgemeester Steenbergen woest op saboteurs: ‘Laffe actie houdt Roparunners gelukkig niet tegen’

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen is woedend op de persoon of personen die vanmorgen punaises gooiden op het parcours van deelnemers aan de Roparun. ,,Ik kan er gewoon met mijn hoofd niet bij dat mensen dit verzinnen.”

Terwijl duizenden mensen zich inzetten voor een positieve actie ten bate van kankerpatiënten, deelnemers, vrijwilligers én publiek, gooide een onbekende vanmorgen punaises op het parcours, waardoor deelnemers vertraging opliepen.  

Quote

Ik heb er geen woorden voor.

Ruud van den Belt, Burgemeester van Steenbergen

Van den Belt noemt het een ontzettend laffe actie om zo'n goed doel te saboteren. ,,Ik heb er geen woorden voor.”

‘Vanochtend passeerden de deelnemers aan de Roparun onze gemeente in de kernen Steenbergen en Dinteloord. Er waren veel inwoners op de been om de deelnemers aan de estafetteloop een warm welkom te geven. Helaas waren er enkele saboteurs die punaises op het parcours hadden gestrooid. Hierdoor liep een aantal teams vertraging op vanwege de lekke banden die hier het gevolg van waren', staat in een persverklaring. 

Quote

Gelukkig over­heerste de positieve sfeer vanmorgen en hebben we als gemeen­schap de deelnemers een warm welkom kunnen geven.

Ruud van den Belt, Burgemeester van Steenbergen

,,Gelukkig overheerste de positieve sfeer vanmorgen en hebben we als gemeenschap de deelnemers een warm welkom kunnen geven", vindt ook Van den Belt. ,,Ik maak een heel diepe buiging voor alle sportievelingen die meedoen aan deze loop om zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. In het bijzonder ben ik natuurlijk heel trots op de deelnemende teams uit onze eigen gemeente.”

Chapeau

In een groot aantal gemeenten ging de rode loper uit voor de lopers en fietsers. De doorkomstcomités, ook die in Steenbergen en Dinteloord, hadden hun best gedaan om een feestelijke doorkomst mogelijk te maken.  Van den Belt: ,,Gelukkig konden de deelnemers na een korte omleiding het parcours weer vervolgen. Veel complimenten voor de organiserende comités en de enthousiaste supporters. Chapeau!”

De burgemeester brengt zelf later deze week een bezoek aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht waar kinderchirurg Kees van de Ven uit Steenbergen kinderen met kanker behandelt. Met het bezoek wil de burgemeester hem een hart onder de riem steken. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom