Volledig scherm
© Peter van Trijen/het fotoburo

BSD-fractie laakt optreden Bergse wethouder Kammeijer bij bijeenkomst met actiegroep

BERGEN OP ZOOM - De afspraak was helder. De bijeenkomst van actiecomité De Ontmoeting vorige week in wijkgebouw De Korenaere duldde geen politieke inmenging.

De comitéleden zouden de gebruikers verslag uitbrengen van hun inspanningen en visie op het wijkhuizenbeheer. Politici waren welkom, maar niet meer dan dat.

Uitzondering
Uitzondering daarop vormde wethouder Yvonne Kammeijer, die voorafgaand aan de bijpraatsessie zalvende woorden sprak. Het zou in de nieuwe situatie, die op 1 januari in gaat 'allemaal goed komen.'

Voor het beheer van de wijkhuizen brachten zowel De Ontmoeting als de WijZijn Traversegroep offertes uit. De keuze viel op de laatste omdat, volgens Kammeijer, bij De Ontmoeting onder meer een meerjarenbegroting ontbrak.

Actiegroepleden
De actiegroepleden vroegen daarop een gesprek aan met de wethouder, maar zover kwam het niet. BSD-gemeenteraadslid Piet van den Kieboom heeft zich verbaasd over het optreden van Kammeijer, die in gezelschap van collega Arjan van der Weegen slechts kort in De Korenaere aanwezig was.

"Ze vroeg het woord, probeerde de zaak te sussen en vertelde ook nog dat het actiecomité de bijeenkomst beter een week later had belegd, omdat het college dan meer informatie zou kunnen geven." Beide wethouders wachtten de verdere discussie niet af. Volgens Van den Kieboom zaaide dat veel verwarring onder de aanwezigen.

"De als geruststellend bedoelde woorden van de wethouder riepen alleen maar meer vragen op. Maar toen was de wethouder dus al gevlogen. Als ik dan achteraf hoor dat het college getracht heeft deze burgerbijeenkomst te verzetten, dan wekt dat bij mijn fractie argwaan."

Volgens Van den Kieboom rammelt het wijkhuizen-dossier op meerdere punten. "Zo is de raad medegedeeld dat er overleg is geweest tussen de Stichting Verenigde Wijkcentra en de beoogde beheerder WijZijn Traverse. Uit gesprekken met betrokkenen weet ik dat het over nooit heeft plaats gevonden."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom