Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Brutale tasjesdief op scooter heeft het gemunt op vrouwen in Bergen op Zoom, 60-jarige vrouw is slachtoffer

updateBERGEN OP ZOOM - Een brutale tasjesdief sloeg sinds vrijdagmiddag vermoedelijk al drie keer toe in Bergen op Zoom. Hij overviel, rijdend op een scooter, een 60-jarige vrouw en rukte haar tas van haar schouder. Zaterdag sloeg mogelijk dezelfde dader twee keer opnieuw toe, maar faalde bij deze poging. De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden en onderzoekt of hij met alle drie de berovingen te maken heeft.

Zaterdag gebeurden, na de beroving op de 60-jarige vrouw van vrijdagmiddag, nog twee berovingen in Bergen op Zoom. Rond 22.45 uur zaterdagavond hield de politie een man aan, die in verband wordt gebracht met ten minste een beroving van zaterdagmiddag aan de Kloosterstraat. Onderzocht wordt of hij ook betrokken is bij de andere twee berovingen.

60-jarige vrouw beroofd

De 60-jarige vrouw uit Sliedrecht liep vrijdagmiddag rond 17.00 uur vanuit haar werk naar haar auto op de Van Konijnenburgweg, toen opeens haar tas van haar schouder werd gerukt. Ze struikelde en zag nog net een jongen op een scooter met haar tas wegscheuren. Hij reed richting De Zeeland, het winkelcomplex aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom.

Ze deed aangifte van diefstal en werd opgevangen door een winkelier in het winkelcentrum. In de gestolen tas zat haar bankpas. Toen ze zich realiseerde dat ze die moest laten blokkeren bleek het te laat. Er was al gepind met de pas, vermoedelijk bij de supermarkt aan de Vogelaar. Het is niet bekend hoe groot het bedrag is dat is gepind met haar bankpas.

Even later zag ze de jongen opnieuw rijden. Hij had tijdens de beroving een capuchon met bontkraag op. Dit keer heeft hij zijn capuchon afgedaan en draagt hij een muts.

Opnieuw vrouw beroofd vanaf scooter

Zaterdag rond 18.30 gaat het opnieuw bijna mis op de Kloosterstraat in Bergen op Zoom. Vanaf een scooter probeert een jongen de tas van een vrouw haar schouder af te rukken. Dit lukt hem niet, waarna hij er vandoor gaat. Of het om dezelfde persoon gaat als vrijdag is niet bekend, maar de politie houdt er rekening mee omdat het signalement overeenkomt.

De politie bekijkt camerabeelden uit de buurt en doet onderzoek. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de vrouw die zaterdag beroofd is nog geen aangifte heeft gedaan, maar wel verwacht dat dit gebeurt.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom