Breuk in bovenleiding hersteld: dinsdag hele avond geen treinen tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke

updateBERGEN OP ZOOM - De treinstoring tussen Bergen op Zoom en Zeeland is woensdag opgelost. Dinsdag reden de hele avond geen treinen door een draadbreuk. Een trein met zo'n 150 inzittenden is dinsdagmiddag rond 16.45 uur gestrand op het Zeeuwse spoor.

De gestrande trein. Passagiers zijn overgestapt op een bus.
Volledig scherm
De gestrande trein. Passagiers zijn overgestapt op een bus. © 112Midden-Zeeland

De passagiers van de bewuste trein zijn in het begin van de avond uit de trein bevrijd en met touringcarbussen naar Roosendaal gebracht. Voor andere reizigers zijn snelbussen ingezet tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke. 

De verstoring werd veroorzaakt door een breuk in de bovenleiding. Die breuk is op beide sporen. Daardoor was een trein met 150 inzittenden stil komen te staan bij de overgang ter hoogte van de Noordpoolweg tussen Kruiningen en Krabbendijke.

Reizigers wachten op station Bergen op Zoom op bussen.
Volledig scherm
Reizigers wachten op station Bergen op Zoom op bussen. © PZC

Rond kwart voor zeven is ProRail begonnen de trein te aarden. Om acht uur kon de trein worden weggesleept, waarna kon worden begonnen met het repareren van de bovenleiding. Dat zal naar schatting enkele uren in beslag nemen.

Aanvankelijk werd gemeld dat de oorzaak een overwegstoring zou zijn. Toen werd er ook nog van uit gegaan dat het euvel om 19.30 uur verholpen zou zijn. 

Twitteraar Nathalie Steins zat in de gestrande trein, en doet verslag van haar belevenissen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom