Volledig scherm
Ben en Maria Kreyveldt © V Incentkrijtenburg

Braziliaanse samba slagwerkgroep van start in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Kennismaken met de swingende klanken van de samba kan vanaf woensdagavond in het MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Ben en Maria Kreyveldt starten dan met hun Braziliaanse samba slagwerkgroep. Zelf spelen ze al jarenlang verschillende soorten slagwerk.

Ben geeft workshops en drum- en percussielessen. Om met een groep te spelen moeten ze naar Breda of Vlissingen. "En dat is een flinke trip als je elke week op en neer moet voor een repetitie", zegt Ben. Daarom startten ze in het multifunctionele centrum aan de Huijbergseweg een groep voor dit type slagwerk.

Ervaring met een muziekinstrument is niet nodig. Om deel te nemen hoef je niet eens noten te kunnen lezen. "Als je tot vier kunt tellen, dan leer ik je muziek spelen. Ik leer ze de basis en de rest moet uit gevoel komen", zegt Ben. Hetzelfde principe gaat op voor de foligroup die Ben en Maria in 2015 zijn gestart. Daarbij maken ze niet alleen gebruik van slagwerkinstrumenten, maar ook van potten, pannen en ander keukengerei.

Binnenlopen en meedoen met de repetitie is vrijblijvend. "Het is vrijheid blijheid wat dat betreft. Iedereen mag komen proberen of het wat voor hem of haar is", zegt Ben. Er zijn al een aantal aanmeldingen, waaronder een trompettiste. "We hebben haar uitgenodigd om haar trompet mee te nemen, want dat is prima te combineren", weet Maria uit ervaring. "Tijdens onze vakantie op curaçao kwamen we een sambaband tegen met een stuk of tien slagwerkers en vier blazers", zegt ze. "Samba is erg aanstekelijk. Het is moeilijk om stil te blijven staan als je het hoort"

Het tweetal hoopt op een leuke opkomst, zodat ze op den duur ook optredens kunnen geven op bijvoorbeeld braderieën. Ze hopen op een groep van 10 á 12 mensen. Een instrument om op te spelen, daar wordt voor gezorgd. Het echtpaar uit Hoogerheide heeft de meest uiteenlopende trommels in hun bezit. Waaronder de Timbal (een groot, typisch samba reggae instrument) en de Repique (kleine trommel). De repetities zijn op woensdagavond vanaf 19:30 uur.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom