Volledig scherm
Pauline de Loos – van der Zande, met haar baby Noud in de co-sleeper die Bravis kreegt van de Stichting Vrienden van Bravis. © Bravis ziekenhuis

Bravisziekenhuis krijgt co-sleepers

BERGEN OP ZOOM - De Stichting Vrienden van Bravis heeft het ziekenhuis deze week vier co-sleepers aangeboden. 

Dat zijn kleine bedjes voor baby’s, die precies aansluiten op het bed van de pas bevallen moeders. Volgens Bravis een ideale oplossing voor vrouwen die niet kunnen tillen, maar wel graag hun kindje vast willen houden. ,,Een simpele oplossing waarbij het pasgeboren kindje niet in een afgesloten bedje ligt, maar op een matras waaromheen de zijkanten doorzichtig zijn én weggeklapt kunnen worden", legt een woordvoerster uit. ,,Hierdoor is de baby beter te zien en kan de moeder het kindje naar zich toeschuiven als ze nog niet kan tillen na bijvoorbeeld een keizersnede. Zo draagt de co-sleeper ook bij aan de band tussen ouder en baby.”

Onrustig

Paulien de Loos – van der Zande, moeder van de net geboren baby Noud, was er blij mee: ,,Mijn kamer in het Moeder & Kindcentrum voelde eigenlijk niet als een ziekenhuis. Door het bedje kon ik er veel beter bij dan na de geboorte van de eerste. Als Noud ‘s nachts onrustig was, kon ik hem een handje geven of aanraken en hem er zelfs uithalen.”

Budgetten

De Stichting Vrienden van Bravis geeft het ziekenhuis regelmatig extra’s die niet aangeschaft kunnen worden binnen de reguliere zorgbudgetten. Vaak zijn dit  producten die het verblijf in het ziekenhuis  aangenamer maken. In de toekomst wordt het bedje mogelijk uitgebreid met een matras waarbij de temperatuur geregeld kan worden, zodat die optimaal is voor de baby. 

Volledig scherm
Vlnr Piet van den Kieboom (voorzitter Vrienden van Bravis), Maurice Baart (commercieel directeur van Engie), Mirjam van Dam (obstetrie-verpleegkundige) en Tjaak Takens (teamleider MKC). © onbekend

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom