Volledig scherm
Bravis ziekenhuis gaat werken met een 3D printer voor botbreuken. V..l.n.r. gipsverbandmeester Harry Jan Raad, chirurg Barthold Kuiken en orthopedisch chirurg Jacco van Doorn. © Bravis ziekenhuis

Bravis ziekenhuis zet 3D printer in om patiënten met botbreuken beter te informeren

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Bravis ziekenhuis gaat een 3D printer inzetten om patiënten beter voor te lichten over complexe botbreuken. Een 3D print geeft precies aan waar de breuk zit en waarom een bepaalde behandeling nodig is, aldus het ziekenhuis.

Het idee voor de 3D printer is afkomstig van gipsverbandmeester Harry Jan Raad en orthopedisch chirurg Piotr Stolarczyk. Volgens Raad houden patiënten zich beter aan hun therapie als ze een goed beeld hebben van een breuk. Vooral bij kinderen is het belangrijk om dat inzichtelijk te maken. Ook medisch specialisten hebben baat bij de 3D printer. Zij kunnen, aldus Bravis, hun behandelplannen beter voorbereiden en zodoende betere zorg geven. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Studenten van het Markland College in Oudenbosch hielpen bij de keuze van het apparaat.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom