Volledig scherm
Een indruk van hoe die hybride operatiekamer er straks uit komt te zien. © Philips

Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom krijgt een ‘hybride operatiekamer’: ‘Samenwerking verbetert’

BERGEN OP ZOOM - Het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom krijgt een zogeheten ‘hybride operatiekamer’, een operatiekamer met ingebouwde hightech röntgenapparatuur. Dat laat het Bravis ziekenhuis weten. Die operatiekamer moet halverwege maart klaar voor gebruik zijn.

Waar patiënten voor hun operatie vaak eerst gezien moeten worden op de afdeling radiologie, kunnen de radioloog, chirurg en het OK-team in zo’n hybride OK samen aan de operatietafel staan. 

Met behulp van (röntgen)apparatuur kijken zij tijdens een operatie in het lichaam van de patiënt. Dit gebeurde in het verleden ook, maar in vergelijking met de huidige OK hebben zij veel beter, groter en gedetailleerder beeld. ,,Dat maakt dat de samenwerking tussen chirurg, radioloog en het OK-team in de hybride OK wordt geoptimaliseerd’’, aldus het ziekenhuis. 

Voordelen voor patiënten

De voordelen voor de patiënt zijn groot, stelt het ziekenhuis. ,,Door het verbeterde beeld kan een ingreep nauwkeuriger in kaart worden gebracht en tussentijds worden gecontroleerd. Dit zorgt voor minder belastende operaties voor de patiënt. Ook kan het gepaard gaan met minder complicaties en een sneller herstel.’’ Deze operatiekamer zal vooral door vaatchirurgen gebruikt gaan worden.

Verhuizing

Vanaf 2025 gaan de locaties van Bravis in Bergen op Zoom en Roosendaal op in één nieuw te bouwen ziekenhuis. Dat komt in Roosendaal te staan. Deze nieuwe operatiekamer verhuist dan mee.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom