Volledig scherm
Bij Bravis in Roosendaal en Bergen op Zoom wordt donderdag 10 oktober actie gevoerd. Amphia Breda en Oosterhout komende dinsdag 8 oktober. © Screenshot Ruud Ritzen

Bravis ziekenhuis deels plat vanwege personeelsactie

BERGEN OP ZOOM - De vestigingen van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom zijn volgende week donderdag 10 oktober deels gesloten. 

Het personeel van zeven afdelingen draait zondagsdiensten en voert alleen werk uit dat niet kan wachten. Spoedeisende hulp gaat die dag wel gewoon door, net als andere zorg die niet uitgesteld kan worden, zoals de zorg voor oncologische patiënten maar ook operaties bij kinderen.

Personeel wil meer salaris en minder werkdruk

De acties maken deel uit van het landelijke estafetteprotest in de ziekenhuizen tegen het vastgelopen cao-overleg. Het personeel wil vijf procent meer salaris, een hogere onregelmatigheidstoeslag en verlaging van de werkdruk.

,,Wanneer afspraken vervallen, krijgen patiënten bericht", zegt Wessel van Meer, woordvoerder namens NU '91 en drie andere deelnemende vakbonden. De actiebereidheid onder het personeel van Bravis is volgens hem behoorlijk groot.

Toespraken en ludieke acties Bravis Bergen op Zoom

Het actieprogramma begint donderdag de 10e  om 8 uur met het inlichten van patiënten. Om half tien zijn er op de locatie Bergen op Zoom toespraken van het actiecomité en de vakbonden. De rest van de dag wordt ingevuld met ludieke acties en extra aandacht voor patiënten en personeel.

De Raad van Bestuur van Bravis betreurt het dat de aangekondigde actie gevolgen heeft voor de patiënten. Het ziekenhuisbestuur is donderdag 10 oktober aanwezig bij de acties, maar houdt geen speech. 

Volledig scherm
Eerder al werden handtekeningen aangeboden aan Hans Ensing, voorzitter Raad van Bestuur van Bravis. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom