Bravis-bestuurder Bianka Mennema (l.) en manager bedrijfszaken Leo Simons vinden het kwalijk dat wordt gesuggereerd dat het ziekenhuis de patiënten in de regio Bergen op Zoom in de steek zou laten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bravis-bestuurder Bianka Mennema (l.) en manager bedrijfszaken Leo Simons vinden het kwalijk dat wordt gesuggereerd dat het ziekenhuis de patiënten in de regio Bergen op Zoom in de steek zou laten. © peter van trijen/pix4profs

‘Bravis gaat helemaal niet weg uit Bergen op Zoom’

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - ,,Bravis ís in Bergen op Zoom, Bravis blíjft in Bergen op Zoom.” Ziekenhuisbestuurder Bianka Mennema zegt het gedecideerd. De uitlating, onlangs in deze krant, van de Zeeuwse-Vlaamse cardioloog Kees Janssens dat Bravis ziekenhuis met de nieuwbouw in Roosendaal zo'n 150.000 mensen in de regio Bergen op Zoom in de steek laat, is volgens Mennema pertinent onjuist. ,,We brengen de zorg juist dichter naar de mensen toe.”

  1. Nieuw ‘mini-ziekenhuis’ met grootse plannen in Bergen op Zoom: ‘Bravis laat 150.000 mensen in de steek’
    PREMIUM

    Nieuw ‘mi­ni-ziekenhuis’ met grootse plannen in Bergen op Zoom: ‘Bravis laat 150.000 mensen in de steek’

    BERGEN OP ZOOM - Terwijl Bravis nog druk overleg voert over het oprichten van een polikliniek in Bergen op Zoom als het ziekenhuis in 2025 verkast naar Roosendaal, heeft stadskliniek De Brabantse Wal recent de deuren geopend in de Markiezenstad. Vooralsnog een polikliniek voor cardiologische en orthopedische zorg, maar directeur en cardioloog Kees Janssens ziet mogelijkheden voor een groot zelfstandig behandelcentrum.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom