Volledig scherm
Actiecomité CAO Bravis overhandigde eind juli al een doos met handtekeningen aan Bravis-bestuurder Hans Ensing om de looneis van 5 procent kracht bij te zetten. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Bravis en Amphia willen nieuwe acties: plan voor zondagsdiensten op werkdagen in september

ROOSENDAAL/BREDA - Actiecomité CAO Bravis is druk doende met voorbereiding van zondagsdiensten als middel om 5 procent meer loon af te dwingen. Ook bij het Amphia in Breda staan acties op stapel. Tijdens een zondagsdienst zijn er geen geplande operaties, opnamen en afspraken met patiënten. Spoedeisende zorg gaat altijd door.

Het actiecomité inventariseert welke afdelingen meedoen en hoe de zondagsdiensten op de werkvloer geregeld worden. De draaiboeken worden op 3 september ingeleverd bij de vakbonden tijdens regionaal overleg in Rotterdam, meldt Wessel van Meer van het actiecomité. De vakbonden stemmen de zondagsdiensten regionaal af met de ziekenhuizen. De verwachting is dat de zondagsdiensten vanaf september plaatsvinden. Ook Amphia Breda doet mee aan acties.

Een paar weken geleden overhandigde het actiecomité van Bravis al 725 handtekeningen van bezorgde medewerkers aan bestuursvoorzitter Hans Ensing. Een salarisverhoging van 5 procent is hard nodig om het ziekenhuiswerk op langere termijn aantrekkelijk te houden, vinden de actievoerders. Ziekenhuispersoneel ervaart veel werkdruk. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) wil de komende drie jaar niet verder gaan dan gemiddeld 2,5 procent meer loon. Landelijk zit er weinig beweging in het cao-conflict.

Volledig scherm
Een skelet als symbool voor ziekenhuispersoneel dat ‘tot op het bot is uitgekleed’. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom