Volledig scherm
7200 huishoudens zitten zonder stroom na brand in transformatorhuisje in Steenbergen. © BN De Stem

Brand transformatorhuisje Steenbergen: woningen ontruimd om herhaling Bergen op Zoom te voorkomen

UpdateSTEENBERGEN - Tijdens de brand in het transformatorhuisje in Steenbergen donderdagochtend werden twee woningen ontruimd. Dit werd gedaan om een herhaling van het ongeluk in Bergen op Zoom te voorkomen. Een week geleden ontplofte daar een transformatorhuisje en raakten vier mensen zwaargewond. 

Uit voorzorg besloot de brandweer daarom de twee tegenoverliggende huizen te ontruimen. Dat vertelt Marieke van Wijk van de Veiligheidsregio. De brand ontstond door een kortsluiting in het transformatorhuisje aan de Nicolaas Peckstraat in Steenbergen. 7200 huishoudens zaten ruim twee uur zonder stroom, maar dat is inmiddels verleden tijd. De stroomstoring ontstond door een brand in het transformatorhuisje. De brand is inmiddels geblust. 

Om het huisje veilig te kunnen blussen, moest de stroom worden afgesloten. Daardoor zat een groot gedeelte van Steenbergen en een klein stuk van Sint Philipsland zonder stroom. Ook mobiel bellen in de omgeving was lastig, omdat de steunzenders van de telecomproviders zonder stroom zaten.  Naast het huisje zit een schakelkast. Deze werkte nog en daarmee heeft Enexis de stroom weer hersteld.

Winkels

Vooral de winkels in het centrum hadden last van de storing. Ze waren wel open, maar er was alleen met cash te betalen. Ook hadden diverse winkels kaarsjes neergezet voor extra licht. De lokale Albert Heijn was wel een uur dicht vanwege de storing. Middelbare School ’t Ravelijn zou zijn leerlingen naar huis gestuurd hebben. 

Twee maanden eerder brandde een transformatorhuisje in het nabijgelegen Dinteloord helemaal af. Dat huisje verzorgde toen enkel de stroomvoorziening van een tuinbouwbedrijf. 

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom