Volledig scherm
Brand aan het Zilverschoonplein © Toby de Kort - Maricmedia

Brand in starterscentrum in Bergen op Zoom vermoedelijk aangestoken

BERGEN OP ZOOM - In een werkplaats van het starterscentrum aan het Zilverschoonplein in Bergen op Zoom heeft vrijdagavond brand gewoed. De politie vermoedt dat er sprake is brandstichting. Gebruikers van het pand denken dat een groep hangjongeren, waarvan ze al geruime tijd last hebben, verantwoordelijk is.

De fik ontstond in een afvalcontainer die tegen de gevel van de werkplaats van meubelmaker Koos 's-Gravendijk stond. Hij had die dag net zijn werkruimte opgeruimd, waardoor de afvalbak tjokvol hout zat. ,,Een aantal ruiten is eruit en er is flinke brandschade. Door roetvorming is mijn hele houtvoorraad onbruikbaar geworden. Geluk bij een ongeluk is dat ik bij een klant aan het werk was. Daardoor zijn mijn apparaten gespaard gebleven. Maar ik heb nog geen idee hoe groot de schade is", aldus 's-Gravendijk.

Het starterscentrum zit al drie jaar in een voormalige school die per 1 maart tegen de vlakte gaat. ,,We hebben een nieuw onderkomen gevonden in een loods. Maar dat is nog niet klaar. Ik weet niet hoe ik de komende tijd mijn werk moet doen", zegt de meubelmaker.

Overlast

Volgens Ruud Guldemond, die al drie jaar in het starterscentrum zit, ondervinden de ondernemers al sinds het begin veel overlast van een groep hangjongeren. ,,Ze slopen dingen, klimmen over het hek en op het dak. Regelmatig gooien ze ruiten in met stoeptegels. We vermoeden ook dat zij verantwoordelijk zijn. Want het is zeker niet de eerste keer dat er iets gebeurd."

Koen Oosterwaal van het starterscentrum bevestigt dat. ,,Ik ben ook erg teleurgesteld in hoe er wordt omgesprongen met startende ondernemers. De daders beseffen niet wat ze aanrichten."

Een politiewoordvoerder laat weten dat er vermoeden is van brandstichting en dat er onderzoek wordt ingesteld. De afgelopen maand is er een melding van overlast door hangjongeren bij de politie binnengekomen.

Volledig scherm
Brand aan het Zilverschoonplein © Toby de Kort - Maricmedia
Volledig scherm
Brand aan het Zilverschoonplein © Toby de Kort - Maricmedia

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom