Volledig scherm
De schade na de brand is enorm. © Stephan Ardon

Brand bij Aqua Unique in Steenbergen richt enorme schade aan

STEENBERGEN - Honderden meters brandweerslangen liggen nog aan de Leerlooijerij in Steenbergen. Achterblijvers van de grote brand die dinsdag woedde bij zwembadfabrikant Aqua Unique op Reinierpolder II. 

Daar zijn de hekken woensdag gesloten. Zwartegeblakerde resten liggen op het terrein aan de Drukkerij. De toegang tot het pand is afgesloten met houten planken. 

Rond kwart over vijf reed achterbuurman Stephan Ardon naar huis, toen hij een bruine rookpluim uit het gebouw zag komen. ,,Ik heb de brandweer gebeld. Mijn buurman had dat net een minuut voor mij ook al gedaan.'' Samen proberen ze vervolgens de boel wat te blussen, tot de brandweer arriveert. 

'Drama voor ondernemer'

Die schaalt al snel op. De brand wordt groter. ,,Ik denk dat er wel zes brandweerwagens waren'', vertelt Ardon. ,,Overal stonden brandweermensen.'' De eerste prioriteit was al snel om ervoor te zorgen dat het vuur niet zou over slaan naar de omliggende gebouwen. 

Volledig scherm
Van binnen is het gebouw zwartgeblakerd. © Stephan Ardon

De schade in het gebouw van Aqua Unique zelf is enorm. De hal is van binnen helemaal zwart en twee platen van het dak zijn afgebrand. ,,Het is echt een drama voor de ondernemer'', zegt Ardon. De eigenaar van het bedrijf zelf was niet bereikbaar voor een reactie. 

Eten weggooien

Ardon zelf heeft ook schade. ,,Maar dat is gelukkig beperkt gebleven tot rookschade. Wel vervelend voor mijn cateringbedrijf, want ik moet al het eten weggooien.'' Een expert komt woensdag bij de ondernemer langs om de schade op te nemen. ,,Maar ik vermoed dat we de loods leeg moeten halen om alles schoon te maken.'' 

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De brandweer heeft tot diep in de nacht geblust. Midden in de nacht laaide het vuur kort nog eens op. Ardon: ,,Ik denk dat de laatste brandweerwagen pas om vier uur 's nachts is weggegaan.'' 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom