Volgens Bergenaar Bram Aertssen gaat het niet goed met de ansjovis. De oorzaak: gebrek aan zoet water.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens Bergenaar Bram Aertssen gaat het niet goed met de ansjovis. De oorzaak: gebrek aan zoet water. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Bram luidt de noodklok voor de ansjovis: Rap zoet water toelaten in Oosterschelde anders een dooie boel

BERGEN OP ZOOM - Oud-weervisser Bram Aertssen luidt de noodklok voor de ansjovis. Als we niet rap zoet water in de Oosterschelde toelaten, vreest hij dat het visje voorgoed wegblijft. En daarmee de weervisserij ten dode is opgeschreven. Onderzoekers zeggen dat er meer nodig is dan alleen zoet water.

 1. Omstanders overmeesteren overvaller bij snackbar, eigenaresse lovend: ‘Ze zijn gelijk bovenop hem gaan zitten’
  PREMIUM

  Omstanders overmeeste­ren overvaller bij snackbar, eigenares­se lovend: ‘Ze zijn gelijk bovenop hem gaan zitten’

  BERGEN OP ZOOM - Het duurt slechts een paar minuten, maar tijdens de overval van zondagavond op cafetaria Noordgeest in Bergen op Zoom staat eigenaresse Jellien Mous doodsangsten uit. Haar man Frans daarentegen biedt heldhaftig weerstand, en weet de man - die zei dat hij een vuurwapen had - samen met wat jongeren te overmeesteren. De 39-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zit vast.
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom