Volledig scherm
Lili en Howick © ANP

Boze brief CDA Woensdrecht over handelwijze rond kinderen Armenië

HOOGERHEIDE - De CDA afdeling Woensdrecht heeft een boze brief gestuurd naar het hoofdbestuur van Het CDA. De Woensdrechtse christendemocraten zijn boos op de Tweede Kamerfractie van het CDA over de handelwijze in de voorgenomen uitzetting van de Armeense kinderen Lili en Howick. 

"Het CDA heeft tijdens de discussie over de uitzetting heelmaal niets van zich laten horen en alleen maar de regel van de wet gevolgd. Van een christelijke partij als het CDA had ik een meer sociale houding verwacht", zegt de Woensdrechtse CDA fractieleider Ad Pijnen. 

Hij vraagt zich af wanneer de C van Christelijk Democratisch Appél uit de partijnaam wordt geschrapt. "We vinden het CDA onwaardig dat de partij niets van zich heeft laten horen en daarom hebben we een brief gestuurd waarin we onze teleurstelling uitten". 

In de brief vraagt het CDA Woensdrecht om bij nieuwe gevallen het humane aspect belangrijker te maken dan de wet en nu echt werk te gaan maken van het kinderpardon en de asielprocedure, en niet weg te lopen van de verantwoordelijkheden. "Wij zijn toch de hoeksteen van de samenleving. Laat dat dan ook zien", zo luidt de boodschap van de Woensdrechtse CDA'ers. "We zijn blij dat de kinderen na een hoop gesteggel niet worden uitgezet.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom