Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. BOV uit Bergen op Zoom won in december 2018 drie musical awards. © Ankie Kop

BOV brengt Oliver Twist naar theater de Maagd

BERGEN OP ZOOM - Dat de Bergse Operette Vereniging (BOV) de voorstelling Aida opvoerde, is nog niet zolang geleden, namelijk in april. Maar de voorbereidingen voor de volgende show van de BOV zijn alweer in volle gang. De vereniging maakte bekend dat zij musical Oliver! brengt volgend jaar.

Quote

Het moest totaal iets anders zijn dan Aida

Roel Soffers, BOV

De musical Oliver! is gebaseerd op het gelijknamige boek Oliver Twist van Charles Dickens. Het verhaal gaat over de Engelse weesjongen Oliver Twist, die in contact komt met criminelen. ,,Het moest totaal iets anders zijn dan Aida”, vertelt Roel Soffers namens de vereniging. ,,Oliver stond al een tijd op onze verlanglijst. Het is nu vijf jaar geleden dat we Ciske de Rat speelden en het was wel weer eens tijd om met een kindercast te werken.”

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom