Tom Hanks speelde in de film ‘Saving Private Ryan’ een officier die één soldaat moest zien te redden wiens broers waren gesneuveld in WO II. In de Bergse politieke cinema Bollywood ging deze week een lokale variant in première met Rian (Govers), wiens politieke leven gered lijkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Hanks speelde in de film ‘Saving Private Ryan’ een officier die één soldaat moest zien te redden wiens broers waren gesneuveld in WO II. In de Bergse politieke cinema Bollywood ging deze week een lokale variant in première met Rian (Govers), wiens politieke leven gered lijkt. © archieffoto GPD

Bollywood-première: Saving Private Rian... Govers

COLUMNWie de film 'Saving Private Ryan’ heeft gezien, kent de gewetensvraag die er als een bloedrode draad doorheen loopt: hoeveel opofferingen zijn gerechtvaardigd om één persoon te redden?

In het oorlogsepos van Steven Spielberg sneuvelen tijdens WO II drie broers. De vierde, soldaat James Ryan, vecht ergens in Frankrijk. Kapitein John Miller (Tom Hanks) moet met zijn mannen die Ryan levend terughalen. Daarbij vallen slachtoffers.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom