Bewoners van de Bosgaard in Halsteren kunnen elke week meedoen aan het beweeguurtje. Elke les is anders. Deze keer is het boksen. Joke Nefs en haar man doen ook mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Bosgaard in Halsteren kunnen elke week meedoen aan het beweeguurtje. Elke les is anders. Deze keer is het boksen. Joke Nefs en haar man doen ook mee. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Boksende ouderen in Halsteren: ‘Je bent nooit te oud om gek te doen’

HALSTEREN - Voor de deur van de Bosgaard in Halsteren staat een tandartsenpraktijk op wielen. Aan alles is gedacht, denk je. Tenslotte ben je op weg naar het boksen voor ouderen, de beweegactiviteit in het zorgcentrum. Maar nee, dat van die ambulante tandarts is toeval, legt beweegagoog Maaike Hermans uit. ,,Het is niet de bedoeling dat ze zo hard slaan.”

Quote

Wat goed is voor lijf en leden is ook goed voor ons brein

Het beweeguurtje is een wekelijkse activiteit in de Bosgaard, met telkens een andere invulling. ,,Het kan ook fitness of bewegen op muziek zijn.”

Bewegen is volgens Hermans goed voor iedereen, maar zeker ook voor ouderen en mensen met dementie. ,,Wat goed is voor lijf en leden is ook goed voor ons brein.”

Wat ook telt is de gezelligheid, het sociale aspect. ,,Dementerende ouderen hebben de neiging zich terug te trekken. Ze voelen zich het best in een veilige omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom